Biztosan már a te fejedben is megfordult a kérdés, hogy vajon egy kozmetikus kezelheti-e a rosaceás bőrű vendégeit. Ez egy nagyon nehéz és megosztó téma. Nem csak a szakemberek, hanem a bőrbetegségben szenvedők között is. A szakemberek is több csoportra oszthatóak. Most a saját szakmai tapasztalataimat osztom meg veled.

Mikor 2008-ban elkezdtem a szakmai tanulmányaimat, akkor azt tanították nekünk, hogy az orvos által diagnosztizált rosaceás bőrállapotot nem kezelhetjük. Viszont azzal folytatódott, hogyha ez a bőrbetegség nem előrehaladott, hanem még a kezdeti fázisban van, akkor a kozmetikai kezelések nagyon sokat javíthatnak a bőrállapoton.

Személy szerint nagyon szeretem a kihívásokat, így azok közé a kozmetikusok közé tartozom, akik szívből várják a rosaceás és érzékeny bőrű vendégeket is. Sok szakmai továbbképzésen vettem már részt és folyamatosan tanulom és kutatom a legújabb hatóanyagokat, termékeket és eljárásokat, amivel segíteni tudom a vendégeim bőrét, teljesen mindegy milyen problémával keresnek fel.

Miért érdemes kozmetikai kezelésekre járni ha rosaceás a bőröd?
  • Segíti a megvastagodott bőrfelszín normalizálását, ezért nem fog hámlani a bőröd.
  • Megnyugtatja a kipirosodott bőrt, így akár alapozó nélkül is élvezheted a napodat. Habár a fényvédelmet sose felejtsd el!
  • A bőr hidratáltsága megnő, ami miatt nem fog tovább feszülni az arcbőröd.
  • Azelain savas hámlasztó kúra alkalmával, pedig nem csak megnyugszik a bőr, hanem a demodex atkák mennyisége is csökkeni kezd.
  • A kezelés nem csak a bőrödre, hanem a lelkedre is jó hatással lesz.
  • A kezelés után ha közvetlenül belenézel a tükörbe élettel teli, üde és egészséges arcbőr mosolyog rád.

A professzionális márkák nagy hangsúlyt fektetnek az új technológiai fejlesztésekre, az új hatóanyagok kutatásába és a felhasználásukra. A Germaine de Capuccini oly annyira, hogy vannak olyan termékcsaládjaik, amiket kifejezetten a legérzékenyebb bőrű embereken, méghozzá daganatos betegeken teszteltek. Mind a kezelések alatt felhasznált kozmetikumokat, mind az otthoni bőrápoló termékeket. Ezzel is biztosítva a szakemberek és a vendégeik számára, hogy a legtökéletesebb termékkel ápolják a bőrüket.

Miért érdemes professzionális kozmetikumot használnod otthon?

A kozmetikusod tud neked termékmintát adni, hogy tesztelhesd a kiválasztott kozmetikumo(ka)t. Így mindketten biztosan tudni fogjátok, hogy melyik az a termék, ami a legjobb az aktuális bőrállapotodnak.

Ezeket a termékeket csakis szakemberen keresztül tudod beszerezni, hiszen sokkal magasabb hatóanyagtartalommal bírnak. Így kell mellé a szaktudás, a sok éves tapasztalat.

Itt szeretném megjegyezni, hogy a kozmetikusok által használt és ajánlott kozmetikumok nem ördögtől valóak, akármennyire is ez terjeng az interneten. Sokkal károsabbnak tartom a szaktudás és tapasztalat nélküli bőrápolási tanácsokat / online tanácsadást, főleg úgy, hogy sok esetben a „szakértő”, „skinfluencer” vagy bármilyen néven is található meg a social media felületén, általában csak a saját bőrüket „tudják” kezelni. Egy kozmetikus a tanuló évei alatt is folyamatosan más és más bőrökkel találkozik, hát még a szakmában töltött évei alatt. Ne dőlj be a trendeknek, hanem inkább kérj valódi segítséget!

Na de nézzük csak milyen kezelések segíthetnek:

So Delicate nyugtató kezelés

Valódi kényeztetés az érzékeny bőrnek.

A gabonacsíra, a rozmaring, a tea, a kamilla és a tengeri algák fitoaktív kivonata erős nyugtató hatással bír. A ceramidokkal és lipidekkel együtt megszüntetik az olyan kellemetlen érzést, mint a bőr feszülése vagy a viszketés, enyhítik a bőr kivörösödését, kiszáradását és a hámosodást.

Az eredmény már egyetlen kezelés után is szemmel látható: nyugodt, erős, egészséges és gyönyörű bőr, amely képes ellenállni a külső, negatív hatásoknak.

Timexpert Hydraluronic

Forradalmi koncepció a bőr hidratálásában és feltöltésében!

A hialuronsav hatékonyságához hozzáadjuk az exkluzív formulánkat, amely az általunk szabadalmaztatott HLG-nanopolimert tartalmazza, megalkotva ezzel egy innovatív kezelést, melynek eredménye a hidratált és észrevehetően tömörebb bőr.

Szemészek és bőrgyógyászok által tesztelték érzékeny bőrű és onkológiai betegeken.

B-CALM dermokozmetikai kezelés

Pre- és probiotikum a bőr komfortérzetének visszaállítására.

Fedezd fel a rendkívül hatékony Skinbiome Repair hatóanyagú, aktív dermokozmetika erejét, melyet a Germaine de Capuccini célzottan az érzékeny bőrre fejlesztett ki. A kozmetikumok egy olyan új generációja született meg, amely a bőrt egy élő ökoszisztémának tekinti. Nem az a cél, hogy kiírtsuk a baktériumokat, hanem az, hogy megteremtsük velük az egyensúlyt. A Skinbiome Repair pre- és probiotikumok kombinációja, amelyet úgy alakítottak ki, hogy megújítsa a bakteriális flóra egyensúlyát és aktiválja a bőr természetes védekezőképességét. A prebiotikumok serkentik a bőr számára előnyös baktériumok növekedését, míg a probiotikumok olyan baktériumok, amelyek felépítik a bőr ökoszisztémájának egyensúlyát.

A B-CALM kozmetikumai nem tartalmaznak alkoholt, színezőanyagokat, szilikont, ásványi- és illóolajokat, parfümöt. Bőrgyógyászok által tesztelték érzékeny bőrű és onkológiai betegeken.

Tűnélküli mezoterápia

Fájdalommentes és biztonságos hatóanyagbevitel

Rosácea esetén is biztonsággal alkalmazható hatóanyagbevitel a garantálja a hatóanyag mélyebb bejutását a bőrbe, méghozzá a bőr sérülése nélkül. Ebben az esetben a VENOLAURETH és DEXPENTENOL hatóanyagokat használok, amik nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásúak. Valamint a VENOLAURETH visszaállítja a mikrokeringést és elsősegély az irritált bőr számára.

Kémiai hámlasztás azelain savval

Csakis az őszi-téli szezonban kérhető

Rosacea egyik legjobb barátja az AZELAIN SAV. Mindamellett, hogy rendkívül jó gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, még a demodex atkával is végez.

Az általam használt azelain sav 25%-os koncentrációjú, amit kifejezetten szakembereknek készített a Mesosystem.

Általában 3 vagy 6 alkalom javasolt 3 hetente! Hamarosan a vendégeim beszámolóját is elolvashatod!