Már a csapból is az folyik, hogy kezdj neki otthon a hámlasztásnak! Szakemberként a vendégeimet is mindig bíztatom a rendszeres radírozásra, viszont nem mindegy mit és hogyan alkalmazol az otthonodban is. Viszont ha komolyabb bőrprobléma áll fent, pl. pigmentfoltok, hegek, stb., akkor célszerű első körben egy szakemberhez fordulni. Szeretnék Neked segíteni, hogy könnyebben tudj dönteni, hogy mire is van szükséged.

Olyan érdekes, mert ha kozmetikai hámlasztásról van szó, akkor az emberek megijednek. Az első reakció általában az, hogy nem szeretnének úgy kinézni, mint Samantha Jones a Sex és New York-ból. Ilyen szintű bőrmegújítást csakis ORVOS végezhet savval, lézerrel vagy egyéb más technológiával.

Ha kozmetikai hámlasztásba vágnál bele, akkor alaposan nézz szét, hogy a számodra lehető legtökéletesebb szakembert válaszd. Célszerű a szakember munkafotóit megnézned, hogy milyen eredményeket ért, milyen anyagokkal dolgozik, mennyi időt vesz igénybe és mennyibe kerül egy alkalom vagy akár egy teljes kúra.

Egy biztos, hogy bárkit is választasz, tartsd be, amit kér, mert úgy fogja tudni számodra biztosítani az eredményes munkát. No de mik is lehetnek ezek a kérések?

Fontos tudnivalók a kezelések előtt és utána

A kezelés előtt legalább 1 héttel már ne használj semmilyen hámlasztó hatású terméket.

Ide tartoznak a kémiai és enzimes hámlasztók, a szemcsés radírok. Sőt, még a hámlasztó hatású arclemosók is.

Problémásabb bőr esetén érdemes a bőrmegújítás előtt egy tisztító kezelésre elmenni.

Az erősebb savak hatására a bőr érzékenyebbé válik, áteresztő képessége megnő, aminek a hatására a bőrben lévő gyulladások és méreganyagok sokkal könnyebben a felszínre kerülnek. Ha az első savas kezelés előtt elmarad a tisztítás, akkor nagyobb az esély arra, hogy pattanásosabbá váljon a bőr. Viszont nem kell megijedni, mert a savak hatására sokkal gyorsabban gyógyul, regenerálódik a bőr, emiatt a pattanások is ahogy előjöttek, úgy el is tűnnek. 😉

Ne kapargasd, ne szedd le a hámló bőrdarabkákat! Hagyd, hogy azok maguktól leessenek!

Ha mégis zavar, akkor arcmosáskor egy száraz frottír törölközővel alaposan töröld át a bőrödet, de ne dörzsöld túl erősen, mert akár jobban is lekoptathatod a bőrödet, ami szintén nem előnyös a bőrmegújulás szempontjából.

Sose felejtsd el FÉNYVÉDELMET!

Ez az egyik legfontosabb lépés a kezelés után! Sokszor kérdezik a vendégeim, hogy milyen időközönként is kellene felkenniük az SPF 50+-os fényvédő krémet. Hámlasztás alkalmával szigorúan 2-3 óránként! Ezzel tudod elősegíteni a tartós eredményt és a későbbiekben is fenntartani azt az állapotot, amit elértél a választott szakemberrel.

Lehetőleg a kezelés után 6 órával NE érje víz a bőrödet!

Ez miért is ennyire fontos? Hiába semlegesítik a savat a hatóidő után, az még bizony dolgozik a bőrödben. A savak csakis nedves közegben érzik jól magukat, vagyis, akkor tudnak a legaktívabban dolgozni. Meg kell várni ezt a kritikus időintervallumot, hogy a sav ne tudjon újra aktiválódni.

A hámlasztással kapcsolatos további blog bejegyzés hamarosan érkezik!