Egyre több bőrápoló termékben jelennek meg a pre&probiotikumok. Azt tudjuk, hogy nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. De vajon a bőrünknek is? Na de előbb nézzük meg mik azok a pre&probiotikumok.

Probiotikum

Probiotikumnak nevezzük azokat a baktériumokat, gombákat, melyek szájon keresztül bejutva, élve elérik a vastagbelet, majd ott megtapadva (colonisatio) a gazdaszervezet számára hasznos funkciót töltenek be. Másként megfogalmazva olyan élő microbiális táplálékkiegészítők, melyek a bélflóra egyensúlyának pozitív irányú megváltoztatásával a szervezet állapotát javítják.

Prebiotikum

A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer összetevők, melyekre nem hatnak a gyomor és bélrendszer felső szakaszának emésztőenzimei, éppen ezért változatlan formában képesek eljutni a vastagbélbe, s ott serkenteni a jótékony hatású baktériumok szaporodását. Képviselőik az oligoszacharidok (2-9 egyszerű cukormolekulából épülnek fel), melyek megtalálhatók a hagymafélékben, articsókában, zabpehelyben, búzában, anyatejben, érett sajtokban.

Szinbiotikum

A szinbiotikumok a probiotikumok és a prebiotikumok együttesét jelentik, vagyis olyan készítményeket, melyek alkalmazása során a két tényező előnyös hatása összegződik.

Hogyan hat a bőrre?

Tanulmányok igazolják, hogy a bőrre is jó hatással van, mert ragyogóbbá, simábbá és élettel telivé teszi azt. Plusz még a ráncokra is jó hatással van, mert elkezdi csökkenteni a mélységét, méghozzá rövid időn belül. Erre Koreai szakértők jöttek rá.

Méghozzá nem is külsőleg alkalmazva jöttek rá erre, hanem belsőleges használat mellett. 12 héten keresztül vizsgáltak 41 és 59 év közötti embereket, akiket két csoportra osztottak.

Az egyik csoport tagjai napi egy Lactobacillus plantarumot tartalmazó probiotikumot szedtek, míg a másik csoport, pedig ugyanannyi placebót. A kísérlet végén kiderült, hogy a probiotikumokat szedők bőrének állapota nagymértékben javult.

Csupán 3 hónap alatt látványosan hidratáltabb, ragyogóbb lett a bőrük és még a ráncaik mélysége is csökkent. 13-17%-kal lett rugalmasabb és feszesebb a jelentkezők arcbőre és még az egész testfelületükön észrevehető volt a pozitív hatása. A vizsgálat vezetői megállapították, hogy a tabletták egyértelműen bőrfiatalító hatásúak.

Kiderült az is, hogy a pattanások ellen is nagyon hatásosak, mivel stimulálják az immunsejtek működését, csökkentik a gyulladásokat, ezért nem csak a ráncok ellen, de a stressz, a túlzott faggyútermelés vagy a helytelen táplálkozás okozta piros foltok ellen is beválhatnak. A szakértők tanácsa szerint kúraszerűen kell szedni őket, persze betartva az ajánlott mennyiséget. Természetesen a legjobb megoldás az, ha rendszeresen fogyasztasz élőflórás joghurtot vagy kefirt.

Az AromaSarokban mostmár van olyan kezelés, ami kifejezetten a pre&probiotikumokra épül. Ha érdekel Téged is, akkor jelentkezz be online a kezelésre.

Források: WEBBeteg, Nosalty