Hatékony rehidratálás kutatások által bizonyítva

Dr.med, J. Kisis
Bőrgyógyász professzor

„A dehidratált bőr igazából nem is bőrtípus, sokkal inkább egyfajta állapotot jelent. Környezeti ártalmak , bőrirritáló termékek és az öregedési folyamatok is okozhatják. A bőr nem képes megtartani a vizet, hajlamosabb a vérbőségre, a pattanásokra, mindez végül a mélyebb ráncok kialakulásához vezet. A dehidráltság leküzdhető egészséges étrenddel, megfelelő vízbevitellel és olyan bőrápolással, amely egyensúlyban tartja a bőr nedvességtartalmát és megerősíti védekezőképességét.”

 – Bőrgyógyász professzor, Dr.med, J. Kisis

Dehidratált vagy száraz?

Bőröd hámlik, feszülőnek, és kimerültnek érzed – Tehát száraz vagy dehidratált?

A száraz és a dehidratált bőr érzete jellemzően azonos, a kiváltó okaik mégis különbözőek . Ha megérted miben különböznek, a dehidratált bőr kezelése sokkal egyszerűbbé válik.

Száraz bőrNem zsíros
Okok: születésünknél fennálló állapot – nem megfelelő faggyútermelés (sebum) Mindig száraznak érződik A szárazság érzet az egész testre kiterjed (lábak, kézfej, bőr) Hajlamos az idő előtti öregedésre Zsíros hidratálókat igényel amelyek táplálják , hidratálják és védik a bőrt
Dehidratált bőrVízhiányos: A vízhiány ellensúlyozására többlet zsírt (sebum) termel, mégis feszülő, vagy száraz érzést kelt.
Okok: környezeti ártalmak, irritációt kiváltó termékek és öregedés, stb.
A száraz érzés átmenetileg jelentkezik évszaktól, környezettől, étrendtől stb. függően Hajlamos eltömődésre, akné kialakulásra Kezelése nélkül, mélyebb ráncok kialakulásához vezethet Vízmegkötő hidratálókat igényel, amelyek táplálják, hidratálják és védik a bőrt
MindkettőKimerült, feszülő, fakó érzékeny, hámló

Aktív összetevőkből álló hidratáló koktél

Északi bazsarózsa gyökér – Anti-stressz

A bazsarózsa gyökerében található poliszacharidok stimulálják az immunsejteket. A magas antioxidáns aktivitás megvédi a bőrsejteket a környezeti ártalmaktól és az öregedéstől. Megvédi az epidermisz sejtjeit a DNA károsodástól. Egy 20 önkántes résztvevővel végzett, nyolc hetes klinikai vizsgálat az arc ráncainak statisztikailag jelentős csökkenésével zárult.

Lenmag – Javítja a hidrattált védővonalat

Segít védőréteget képezni a bőr hidratáltságának megőrzéséért.

Hyaluron sav – Páratlan bőrhidratáló

Megtartja a nedvességet. Serkenti a kollagén termelést. Segíti a szövetek helyreállítását. Feltölti a finom vonalakat és ráncokat, így kisimítja a bőrt.

Betaine – Hidratáló cukor

Nyugtatja, hidratálja a bőrt és selymes, sima érzetet kölcsönöz neki.