Sokszor tapasztalom a vendégeim és saját magam által is, hogy ha egy vagy akár több pattanás megjelenik a bőrön, akkor addig nem nyugszunk míg ki nem „nyomjuk”. Biztosan nyomod azt a pattanást vagy miteszert? Nem inkább felsérted a bőrödet? Legalább a higiéniára figyelsz? Ja, hogy arra sem?

Hidd el nem leszidni szeretnélek, habár a vendégeimet le szoktam az ilyen húzásokért. Hiszen nem ezért jár kozmetikushoz, vagyis hozzám, hogy a következő alkalommal rosszabb állapotban legyen a bőre.

Belegondoltál abba, hogy ilyenkor mi történik, történhet a bőröddel? Ha még nem, akkor most segítek egy kicsit. Tudom, hogy csak a gyulladást próbálod eltávolítani a bőrödből, viszont vele együtt lejön a bőröd felső, de akár a középső hámrétege is. Ez mély sebet okoz, ami akár maradandó is lehet, heg vagy barna folt formájában.

Neked is sokáig piros, érzékeny és nehezen gyógyuló marad ez a felület? Ez azért van, mert nem teljesen sikerült a gyulladást és a faggyút eltávolítanod. Ez egy folyamatos gyulladást generál, ami miatt még jobban elhúzódik a gyógyulási idő. Ami tovább generálja, hogy nyomkod a már amúgy is sérült pattanásodat, amitől még jobban felsérted a területet … majd ez az ördögi kör folytatódik.

Ha jobban megnézed a képeket, önmagukért beszélnek. Jól látszódik, hogy milyen sérülések maradtak vissza az otthoni nyomkodás eredményeként.

Te ugye nem szeretnéd a bőrödet így látni? Ha szeretnél segítséget kérni, írj!

Gyere, tarts velem! A folytatásban megmutatom, hogyan néz ki a heti egyszeri extra otthoni bőrápolás!