Válaszul a globális méreteket öltő koronavírus járványra, és a fertőtlenítő szerek igényére, a MÁDARA bemutatja a személyes higiéniát biztosító termék családját. A termékeket azért alkották meg, hogy gondoskodjanak a dolgozóik és vásárlóik biztonságáról a COVID-19 járvány alatt. Áprilisban 4 teljesen új, ECOCERT/Cosmos minősített, 100% vegán és fenntarható, személyes higiéniát és bőrápolást biztosító formulát dob a piacra, antibakteriális összetevőkkel. A termékvonalon kívül, Lotte Tisenkopfa-Iltnere a MÁDARA alapítója, most a kötelező higiénián kívül a bőr táplálására és hidratálására hívja fel a figyelmet, nem ok nélkül. A jelenleg használatos fertőtlenítő termékek mellett fokozottan gondoskodnunk kell a kezeink ápolásáról, hiszen ezek az agresszív szerek hihetetlenül szárítják a kéz bőrét és mikro repedéseket okoznak.

Mindezek előzményeként a MÁDARA már megkezdett tárgyalásokat folytatott a helyi kórházakkal, a higiéniás termékek ingyenes biztosításáról az egészségügyi dolgozók számára. Áprilisban már több ezer ANTI 20sec (100ml) kéztisztító sprayt szállítottak a lett kórházak számára, melyet kifejezetten az orvosi személyzetnek fejlesztettek ki. Ezeknek a használatra kész, kényelmes spray kiszerelésű termékeknek az alapja növényi eredetű etil alkohol, aminek baktericid, levurocid (penészgomba ölő), tuberkolocid és korlátozottan virucid hatása van. A termékek gyártása az EN1500 szabvány (Kémiai fertőtlenítőszerek és antiszeptikumok. Higiéniai kézbedörzsölők. Vizsgálati módszer és követelmények (2. fázis, 2. lépés) kritériumai szerint történik.

Lotte Tisenkopfa-Iltnere, a MÁDARA alapítja, az ötlet kedvezményezője elmagyarázza, hogy: „Az egészségügyi intézmények képviselőivel együtt megvizsgáltuk, mely terméktípus lenne a legmegfelelőbb az egészségügyi dolgozók számára. Három kritériumot állítottunk fel – a fertőtlenítő szernek rendkívül hatékonynak, könnyen használhatónak, és kis méretűnek kell lennie, hogy mindig, minden körülmény között egyszerű legyen használni.”

Márciusban, a MÁDARA válaszul a lett belügyminisztérium kezdeményezésére, 5000 liter elkobzott etil alkoholt dolgozott fel felület fertőtlenítőnek, ingyen. A teljes termelést a minisztériumnak adták át, 5 literes kannákban, összesen 1340 egységet. Ezt a közszolgáltatók, mint például a kórházak, rendőrség stb. fertőtlenítésre fogják felhasználni.

Uldis Iltners a MÁDARA Cosmetics igazgatósági tagja szerint: „egy egységként kell dolgoznunk ebben a válsághelyzetben. Amikor a minisztérium megkeresett minket, egy percig nem gondolkoztunk, részt kell vennünk az ország védekezésében. Vállaltuk, hogy 5000 liter etil alkoholt fertőtlenítő szerré dolgozzuk fel, ezt a társadalmi felelősségvállalási programunk részeként hajtottuk végre, remélve, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a vírus terjedésének csökkentéséhez.”

Sandis Girgens lett belügyminiszter hozzáteszi: „Ilyen krízishelyzeteben, kreatívnak kell lennünk a problémák megoldásában. A rendfenntartó szervek állandóan, szorgalmasan dolgoznak, az illegális kereskedelem és csempészek ellen, rendszerint ezek a lefoglalt termékek megsemmisítésre kerülnek. Lettország függetlensége óta először fordult elő, hogy elkobzott alkoholt ilyen módon hasznosítottunk. Így az állami intézmények, a készlethiányok és magas árak ellenére is rendelkeznek elegendő mennyiségű fertőtlenítő szerrel.”

Jelenleg a MÁDARA éjjel-nappal azon dolgozik, hogy az amúgy is a legmagasabb követelményeknek megfelelő szabályozások, még szigorúbb betartásra kerüljenek; a gyártás, a termelés, a csomagolás, a szállítás, a vásárlók és a dolgozók védelmében. Ezért a tisztítási és fertőtlenítési folyamatokat a sokszorosára emelték. A MÁDARA irodai dolgozóinak 70%-a az otthona biztonságából dolgozik. A gyártó üzemet ideiglenesen lezárták a látogatók elől, de a gyártás és a raktározás is zavartalanul működik, a megfelelő óvintézkedések mellett.

A MÁDARA Cosmetics Lettország legnagyobb kozmetikum gyártója, valamint Észak-Európa egyik vezető termelője is.  


ANTI 20sec Kéztisztító spray 70% alkohollal

Ennek az azonnal tisztító spraynek a formulájához 70%-os tiszta, BIO, növényi alkoholt, hidratáló betainet, antibakteriális hatású vörösáfonya, birsalma és kamilla kivonatot használtak. A benne található Centella Asiatica (ázsiai gázló), a ‘CICA’ néven ismert értékes kivonatával fokozottan ápolja, védelmezi és kiegyensúlyozza a bőrt. 100% természetes.

Fújj bőségesen a kezeidre, dörzsöld össze legalább 20 másodpercig, és hagyd megszáradni. Kerüld a szemmel való érintkezést!

*a hihetetlenül megnövekedett igények ellenére, a MÁDARA továbbra is azt tervezi, hogy elegendő mennyiségben biztosítsa a terméket mind a lett és mind a külföldi piacokra. Jelenleg a termékvonal korlátozott mennyiségben lesz elérhető.


ANTI 20sec Kéztisztitó szappan antibakteriális kivonatokkal

A természetes és tápláló formula szuper hidratáló betaint tartalmaz, továbbá antibakteriális hatású vörösáfonya, birsalma és kamilla kivonatot. A benne található Centella Asiatica (ázsiai gázló), a ‘CICA’ néven ismert értékes kivonatával fokozottan ápolja, védelmezi és kiegyensúlyozza a bőrt.

Hagyd hatni legalább 20 másodpercig, majd öblítsd le vízzel alaposan!


ANTI 20sec Arc- és kéztisztító hablemosó antibakteriális növényi kivonatokkal

Ez az azonnal tisztító hab olyan antibakteriális hatású növényi kivonatokkal lett gazdagítva, mint a vörösáfonya, birsalma ás kamilla. A benne található Centella Asiatica (ázsiai gázló), a ‘CICA’ néven ismert értékes kivonatával fokozottan ápolja, védelmezi és kiegyensúlyozza a bőrt. 

Arcon és kézen is használható, a gyengéd formula minden bőrtípusra alkalmas, akár a törékeny, száraz és stresszes bőrön is.

Hagyd a bőrön hatni legalább 20 másodpercig, majd vízzel öblítsd le!

A termék 100% természetes.


CARE RESCUE Kézkrém extra száraz bőrre

Ez a gazdagon hidratáló és védelmező kézkrém biztosítja az azonnali komfort érzetet a sok kézmosástól kiszáradt bőrnek, valamit segít a bőr barrier rétegét újra megerősíteni. A formula tápláló shea- és kakaóvajjal, ugyanakkor antibakteriális és nyugtató hatású áfonya, birs és kamilla kivonattal készült. A Centella Asiatica, a ‘CICA’ néven ismert értékes kivonatával fokozottan ápolja, védelmezi és kiegyensúlyozza a bőrt.

A fenntartható csomagolás rendkívül praktikus és a kiszerelés pedig 2x akkora, mint a megszokott kézkrémek! 

99%-ban természetes, 17%-ban organikus eredetű összetevőket tartalmaz.

Használj bő mennyiséget, és masszírozd a kezeidbe!